НОВИНИ

Иво Христов се извини за изказванията си за българския народ

Депутатът от БСП Иво Христов се извини за обидните си изказвания. „Във връзка със създалата се ситуация и тръгналите спекулации за някои мои думи и изказвания в среща с обществеността в град Раднево, заявявам, че поднасям своите извинения към всички тези, които са били засегнати от едни или други мои непремерени изказвания”, заяви пред журналисти Иво Христов.От ГЕРБ поискаха оставката на депутата.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:15, 08.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Вчера народният представител от левицата и професор Иво Христов си позволи да каже, че 80% от българския народ е дебилен:

Проф. Иво Христов, депутат от БСП: Скандалът с Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство... Класика в жанра! Като отчетеш, че 80 процента от населението са дебилни и не могат да се подписват... това работи безупречно. [...] Какво каза Мария Захарова - не трябва да се забравя, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане така?
;

По-рано днес в декларация от ГЕРБ обявиха, че осъждат изявлението на депутата от БСП, като го обявиха за „безродие и презрение към българския народ“:

Декларация на партия ГЕРБ: Преди всичко това изказване е унизително за институцията на Народното събрание. Изказването на Иво Христов е гавра с паметта на онези смели българи, които в най-мрачните и тежки години в световната история, намериха сили и кураж да защитят своите съграждани евреи и да ги спасят от лагерите на смъртта.
;

Валери Жеблянов от БСП цитира декларация на партията, в която се отговаря на декларацията на ГЕРБ. От БСП напомнят, че премиерът Борисов е наричал българския народ „лош материал“:

Валери Жеблянов, БСП: Напомняме, че далеч по-груби квалификации като „лош материал“, „прости“ и подобни по отношение на българите, са правени от сегашния министър-председател, за които извинения не са поднасяни до този момент. Изразяваме нашето дълбоко убеждение, че народните представители независимо от коя ПГ имат обща Конституционна и гражданска отговорност-да работят за по-доброто бъдеще на българските граждани и държава.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха колесници от китайска погребална процесия на 2400 години
Откриха колесници от китайска погребална процесия на 2400 години
Тръмп кацна в Китай на официално посещение (СНИМКИ)
Тръмп кацна в Китай на официално посещение (СНИМКИ)