Изнесено заседание на правителството в обновената зала 3 на НДК

Пилотно заседание на кабинета в обновената зала 3 на НДК, която е предвидена за официалните срещи по време на българското европредседателство. Изнесеното заседание е своеобразен тест преди утрешното официално откриване на председателството.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:21, 10.01.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На него министрите отпуснаха 10 млн. лв. и нова сграда на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Премиерът Бойко Борисов коментира предстоящия протест на служителите на реда заради ниските им заплати и припомни, че на МВР са изплатени 55 млн. допълнително,100 млн. повече са дадени за армията, двойно са увеличени учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ. Това по думите му са обществени пари, които министрите се опитват да слагат на най-правилните места.

Борисов коментира и историята със сваления билборд пред стадион Васил Левски, на който на английски език полицейските синдикати се оплакват от ниските заплати в системата.


Бойко Борисов, министър-председател: Използвам да кажа, че съм истински възмутен от това, което са направили една частна фирма и са свалили билборда на протеста на полицаите. Аз утре ще се видя с тях, че са в провинцията сега, но това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството да им се предоставят, защото не ни пречат. Председателството е на България. Нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото има лошо да каже, да може да го сложи. Няма да рекламираме България, а всеки каквото иска, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Зимни бедствия в Европа и САЩ
Зимни бедствия в Европа и САЩ
Доростолският митрополит Амвросий направи дарение на център за деца с увреждания
Доростолският митрополит Амвросий направи дарение на център за деца с увреждания