НОВИНИ

Изследване: YouTube изпревари Facebook сред младите

Ново изследване на центъра за изследвания Пю показва, че социалната платформа Facebook (Фейсбук) бива изпреварвана от други три приложения сред американските младежи. Според годишното изследване на центъра, в което са участвали американски младежи на възраст от 13 до 17 години, трите най-популярни приложения са: YouTube , Instagram (Инстаграм) и Snapchat (Снапчат). Едва на четвърто място се нарежда Фейсбук.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:43, 05.06.2018
Чете се за: 00:24 мин.
Още
изследване youtube изпревари facebook сред младите

В същото изследване се вижда, че младежите имат сравнително неутрално мнение за въздействието на социалните мрежи над тях. 45% от запитаните отговарят, че социалните мрежи нямат влияние над тях и техните връстници, 31% смятат, че социалните мрежи имат положително влияние, а 24% смятат, че социалните мрежи влияят зле.

Според проучването става ясно, че близо 95% от младежите в САЩ имат достъп до интернет чрез техните телефони, а само 88% отговарят, че това се случва и чрез домашния компютър. И тъй като достъпът до интернет от телефона е много лесен се оказва, че 45% от американските младежи са почти непрекъснато в интернет, за разлика от преди 4 години, когато броят на децата стоящи почти непрекъснато в интернет е бил почти два пъти по-малък – 24%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова към еврокомисар Шефчович: Проектът Белене е важен за България и ЕС
Нинова към еврокомисар Шефчович: Проектът "Белене" е важен за България и ЕС
Нено Димов: Плажовете по Черноморието са в отлично и много добро състояние
Нено Димов: Плажовете по Черноморието са в отлично и много добро състояние