НОВИНИ

Изтича крайният срок за подаване на оферти за магистрала „Хемус“

Днес изтича крайният срок за подаване на оферти за участие в обществената поръчка за изготвяне на проект и строителство на магистрала „Хемус“. Бъдещият ремонт е обявен в участъка от Ябланица до Боаза. Отсечката е дълга 10 километра и ще струва близо 80 милиона лева.

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 22.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Предишната поръчка беше прекратена от премиера Бойко Борисов, въпреки че бяха избрани изпълнители за близо 60 км от магистралата с обявена стойност от около 400 милиона лева.

Поради твърде високата цена, обявена от участниците в търга, между 800 хиляди и 1 милион лева, се предвиждаше препроектиране и стесняване на пътните платна, за да падне цената на магистралата.

Паралелно с търга за 10-те километра до Боаза върви препроектиране на още три участъка по 15 км - до разклона Плевен – Ловеч.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството обясни, че строежът на магистралата ще продължи поетапно с пари от бюджета през следващите 4 години.

От агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха и търг за нов разрпостранител на винетките от първи януари, 2017-а година. Обществената поръчка е на стойност 20 милиона лева. Изпълнителят на договора ще зарежда дистрибуторските пунктове в продължение на 3 години и половина.

Според плановете на правителството в следващите години ще се разработи електронна система за платено преминаване по пътищата - с тол такси за тежките автомобили и електронни винетки за останалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобяват с 30 000 лв. собствениците на изгорелите тютюневи складове в Пловдив
Глобяват с 30 000 лв. собствениците на изгорелите тютюневи складове в Пловдив
Икономиката на Турция е в задънена улица. Има ли изход?
Икономиката на Турция е в задънена улица. Има ли изход?