НОВИНИ

Извънреден съвет на ЕС за тероризма

Съветът на Евросъюза на по правосъдие и вътрешни работи се събира на извънредно заседание след терористичните актове в Брюксел. Продължава разследването на атентатите. Летището в белгийската столица остава затворено.

извънреден съвет тероризма
bnt avatar logo
от БНТ
06:32, 24.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Белгия е в траур за загиналите на 22 март при терористичните атаки в Брюксел. При атентатите загинаха най-малко 34 души, а близо 300 бяха ранени. Нивото на терористична заплаха в страната беше вдигнато до най-високата, четвърта степен. През изминалото денонощие градският транспорт поднови работа, но мерките за сигурност около спирки, метростанции и централната ЖП гара в Брюксел бяха засилени.

Международното летище "Завентем" остава затворено поне до събота.

По-рано турският президент Реджеп Ердоган заяви, че един от извършителите на терористичните актове в Брюксел, е бил задържан от турските власти през юни 2015 година и е бил депортиран в Белгия. По думите на държавния глава, белгийските власти са го пуснали в страната, въпреки предупрежденията на Анкара, че той „има връзки с терористи”.

Полицията в Брюксел отрече думите на турския президент. Те поясниха, че Турция е екстрадирала Брахим ал Бакрауи не в Белгия, а в Холандия, както и че не са знаели за възможната му съпричастност към тероризма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР решава за цената на природния газ от 1-ви април
КЕВР решава за цената на природния газ от 1-ви април
Присъда за Радован Караджич се очаква днес
Присъда за Радован Караджич се очаква днес