НОВИНИ

Извършват се аварийни ремонти на улиците в София

Започнаха аварийни ремонти на улиците в София, предизвикани от студа и лошото време.Ремонтите са основно по трасета на градския транспорт сред които бул."България" и бул."Сливница". От ниските температури хлътнаха и жълтите павета на ул. "Леге". Дупките се запълват по нова технология със студен асфалт.

bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 16.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Започнаха аварийни ремонти на участъци от пътните платна в София. Те са съсредоточени основно по трасета на градския транспорт като бул."България", ул."Жолио Кюри", ул."Димитър Пешев", бул."Адам Мицкевич" и бул."Сливница". Извършва се и ремонт на паважната настилка на ул."Леге".

Дупките, които са се появили вследствие на ниските температури и зимните условия, се запълват със студен асфалт. Това е технология, която позволява да се работи при влажно време и ниски температури и да се реши проблема за няколко месеца, докато започне основното ремонтиране на трасетата в по - топлото време на годината, обясни заместник - кметът по транспорт Евгени Крусев.

12 екипа на фирмите, ангажирани с поддръжката на пътната инфраструктура в София, работят по отстраняването на проблемните участъци. Ремонтите се извършват с временно стеснение на участъци от пътните платна. Целта е да се осигури проходимост и безопасност на основните трасета.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20% от пестицидите в България са нелегални и опасни
20% от пестицидите в България са нелегални и опасни
Тежка катастрофа затрудни движението на пътя Пловдив - Асеновград
Тежка катастрофа затрудни движението на пътя Пловдив - Асеновград