НОВИНИ

Радан Кънев: ​За ДСБ път назад с Реформаторския блок няма

За ДСБ път назад с Реформаторския блок няма и няма да има, бе категоричен лидерът на ДСБ Радан Кънев в "Още от деня". ДСБ е напълно отворена за обединение на дясното, но това изключва възможността дясното да е патерица на Борисов, а още по-малко на голяма коалиция Борисов-БСП, добави лидерът на ДСБ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:04, 16.01.2017
5754
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Радан Кънев се позова на личния отчет на Михаил Миков, в който той посочвал, че някога ГЕРБ са предлагали коалиция на БСП:

Радан Кънев, лидер на ДСБ: В личния си отчет като народен представите Михаил Миков заявява, че му е предложено от ГЕРБ след падането на кабинета "Орешарски" през 2014 г. да сформира коалиция в 43-ия парламент и че му е предложено да стане председател на НС и 5-6 министри са предложени от БСП. И Миков като тогавашен лидер на БСП е отказал.

Според Кънев БСП и ГЕРБ ще управляват, ако имат мнозинство и това не трябва да се допуска от десните политически формации. Той обвини и ГЕРБ в допускане на скрито участие на ДПС в сегашния парламент.

;

Според лидера на ДСБ дясното е в трудна кондиция.

Радан Кънев, лидер на ДСБ: Дясното не постигна консолидация за президентските избори, не можа да излъчи един силен независим кандидат, поддаде се на партизански страсти. Ключова роля в това имаха Борисов и Цветанов заради техния тежък партиен егоизъм. Аз и много други хора ги предупреждавахме многократно, че тази политика на партиен егоизъм ще доведе до това, което се случи, до президент излъчен от лявото политическо пространство.

Дали Радев ще защитава партийни интереси, или националните, ще видим след неделя, когато официално ще стане президент на България, отбеляза Кънев.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа затрудни движението на пътя Пловдив - Асеновград
Тежка катастрофа затрудни движението на пътя Пловдив - Асеновград
1 милиард и половина евро е привлякла България по плана Юнкер до момента
1 милиард и половина евро е привлякла България по плана "Юнкер" до момента