В навечерието на Великденските пости и пред прага на пролетта, как да балансираме храната си след зимата? Специалистите са категорични, че ключът е рационалното хранене, витамините и двигателната активност.
Пролетта е най-подходящият сезон да се справим с излишните килограми. В новия хранителен режим менюто трябва да е разнообразно, а в него да преобладават сезонните зеленчуци.
За да намалим ефекта от пролетната умора, трябва да консумираме храни, богати на желязо и витамини, съветват специалистите.
доц. д-р Дарина Найденова - диетолог: Зеленолистните основно зеленчуци, тъй като те биха могли да ни помогнат по-бързо да влезем във форма. Това са храни, които нямат много калории, освен това са много богати на важни вещества, витамини и минерали, които ще ни накарат да се почувстваме по-тонизирани, с повече енергия, даже с по-добро настроение.
Първата стъпка към свалянето на килограми е приемането на течности преди хранене.
доц. д-р Дарина Найденова - диетолог: Аз съветвам винаги, когато имаме чувство за глад, да пробваме да изпием една чаша вода, ако ни мине - да не ядем.
Последните дни на зимата обикновено съвпадат с Великденските пости. Тези разтоварващи за организма дни обаче са полезни само, ако животинските продукти бъдат заменени с растителни храни, богати на белтъчини.
доц. д-р Дарина Найденова - диетолог: Добър източник на хранителен белтък са различните видове ядки. Също така различните бобови култури - боб, леща грах, нахуд. Тук най-често се прави грешка да се заменят разнообразните животински ястия и продукти само с тестени храни.
Специалистите съветват още, след приключването на Великденските пости да се върнем към нормалното си хранене като плавно включим в менюто всички хранителни групи.
 Благомир Коцев поиска делото срещу него да бъде прекратено, материалите по разследването му бяха предявени
                                            
                    
                        Благомир Коцев поиска делото срещу него да бъде прекратено, материалите по разследването му бяха предявени