НОВИНИ

Борисов отрече да има договорка между ГЕРБ и ДПС за Закона за вероизповеданията

ГЕРБ никога не е правил нещо тайно, за разлика от БСП, които многократно са били в коалиция с ДПС. Това заяви във Велико Търново премиерът Бойко Борисов. Премиерът категорично отрече опрощаването на над 8 млн. лева дълг на мюфтийството да е явна или тайна договорка между ГЕРБ и ДПС и допълни, че това е вътрешно решение на ГЕРБ, в което няма намеса друга политическа партия и уточни, че в понеделник лично е поканил на среща българския патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:01, 09.03.2019
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Според Борисов решението за опрощаването на дълговете на мюфтийството е вътрешно решение на ГЕРБ, в което няма намеса на друга партия.

Бойко Борисов: „Така както аз съм заявявал през тези 12 години, че коалиция с ДПС не правя и в същото време съм показал уважение към тази партия, която 27 години е на политическата сцена. Да излязат БСП и като нас да кажат ние няма да правим коалиция с тях при следващите избори".

Премиерът заяви, че не е редно чужди държави да плащат на българските проповедници.

Бойко Борисов: В религиозен смисъл, взехме решение да плащаме и на поповете, и на владиците, ходжите, имами, и мюфтии... Като не им плащаме ние, а плаща Турция, те шефе викат на този, който дава. Как е в живота? На кой казваш шефе? На този, който ти дава заплатата. Аз не знам като се пенсионирам БСП какво ще говорят на конгреси и пленуми - Бойко Борисов като управляваше падна комета, ей така ще говорят!

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък прогнозира, че БСП ще се върнат в парламента под натиск.

Цветан Цветанов: Ако гледаме решението на Корнелия Нинова - те няма да се върнат, но ако гледаме процесите и напрежението, което се създава в парламентарната група, аз съм убеден, че под натиск ще се намери някакъв елегантен авариен изход, за да могат да влязат в българския парламент.

По темата "Южен поток" Бойко Борисов заяви, че проектът е спрян от Брюксел заради корупция при обществените поръчки по времето на БСП.

Бойко Борисов: Вчера уважавани депутати от БСП говорили, че Борисов спрял процедурата, да, Борисов ги спря, след като имаше наказателна процедура, оставаше да вземем и да платим за корупцията.

Във Велико Търново днес Борисов обеща до края на тази година да бъде завършен участъкът от магистрала „Хемус" до Ябланица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почетоха паметта на жертвите на атентата край гара Буново
Почетоха паметта на жертвите на атентата край гара Буново
Заев: Срещата ми с лидера на опозицията ще е в неделя вечер
Заев: Срещата ми с лидера на опозицията ще е в неделя вечер