НОВИНИ

Как да караме с летни гуми при ниски температури?

Според актуалната информация на МВР за пътната обстановка в България от началото на месец април в страната са станали близо 400 пътни инцидента, в които са загинали малко по-малко от 30 човека. В момента е на лице още един фактор, който може да понижи нивото ни на сигурност по време на шофиране - много хора вече са подменили зимните си гуми с летни, а метеорологичната обстановка от няколко дни се доближава до зимна. На много места у нас валя дъжд, на места и сняг, а температурите са доста ниски. Изводът е ясен - трябва да внимаваме на пътя. Съвети за безопасност по време на шофиране можете да видите в следващото видео от единствения българин, който е печелил немския шампионат - Павел Лефтеров.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
08:11, 21.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Шампионът по автомобилизъм Павел Лефтеров съветва да сменим зимните гуми с летни, когато температурата се задържи за дълго над 7 градуса.

Павел Лефтеров: " Хубаво е хората да проверяват гумите си на всеки две седмици по отношение на налягането ."

Ако условията са лоши трябва да се работи внимателно със спирачната и кормилната уредба, според Павел Лефтеров.

Павел Лефтеров: " Дистанцията при перфектни пътни условия трябва да е половината от скоростта, с която се движи шофьорът. Например ако се движим с 50 км/ч дистанцията трябва да е 25м, но това принципно не се спазва от масата от шофьорите. Докато при тези пътни условия правилото е, че дистанцията трябва да е едно към едно със скоростта, т.е. ако се движим с 50км/ч трябва да е 50м."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абитуриентска мода 2017
Абитуриентска мода 2017
Вигенин: Замразяването на депутатските заплати е нещо, което НС дължи на хора
Вигенин: Замразяването на депутатските заплати е нещо, което НС дължи на хора