НОВИНИ

Вигенин: Замразяването на депутатските заплати е нещо, което НС дължи на хора

БСП поиска замразяване на депутатските заплати и преизчисляване на пенсиите от 1 юли тази година. От ГЕРБ бързо обавиха, че няма да подкрепят левицата за пенсиите, тъй като фискът не може да понесе това на този етап. Гост в студиото "Денят започва" беше Кристиан Вигенин от "БСП за България".

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 21.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Според БСП бюджетът може да си го позволи, източници за това има.

"Разбираме, че ГЕРБ нямат тази чувствителност към въпроса за доходите, особено на възрастните хора, но ние бяхме длъжни и ще го правим и занапред да се опитваме да реализираме нашите ангажименти към тези 1 милион, които ни повярваха и гласуваха за нас", каза Вигенин.

Той обясни, че очакват да бъдат подкрепени всички парламентарни групи, които имат сериозно отношение към ангажиментите, които поемат в предзиборната кампания, особено Обединените патриоти.

"Това е по-скоро един жест на солидарност с хората, които изпитват затруднение и продължават да страдат от ниските доходи в България."

Така Вигенин определи предложението на БСП да се замразят депутатските заплати. От партията смятат, че замразяването на заплатите е нещо, което Народното събрание дължи на хората.

БСП поиска замразяване на депутатските заплати и преизчисляване на пенсиите от 1 юли тази година. От ГЕРБ обявиха, че няма да подкрепят левицата за пенсиите, тъй като фискът не може да понесе това на този етап.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да караме с летни гуми при ниски температури?
Как да караме с летни гуми при ниски температури?
​Полицията идентифицира стрелеца от Париж
​Полицията идентифицира стрелеца от Париж