ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Как да направим плодовете и зеленчуците забавни?

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Първият по рода си карвинг фестивал се проведе в града на хумора и сатирата Габрово. Във феста участваха над 20 от най-добрите карвинг майстори от страната и чужбина. В продължение на часове кулинарите демонстрираха как се аранжират плодове и зеленчуци и как от тях се получават най-различни форми и скулптури.

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      Карвингът или начинът да превърнеш плодове и зеленчуци в произведение на изкуството датира повече от 700 години. Зародил се в Тайланд, той бързо добива популярност и днес е разпространен по цял свят. За първи път у нас изкуството събра на едно място най-добрите сред най-добрите карвинг майстори от няколко държави на Балканите.

      Така след няколко часа дини, пъпеши, ананаси, тиквички и патладжани се превърнаха в красиви цветя, анимационни герои и най-различни хумористични скулптури.

      Освен специални ножчета за гравиране на плодове и зеленчуци карвинг майстори споделят, че тайната се крие преди всичко във въображението, таланта и прецизността.

      В края на фестивала компетентно жури оцени както най-красивите и креативни изпълнения, така и най-смешните карвинг скулптури.

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?