НОВИНИ

Бездомен мъж разиграва цял ден екип на Спешна помощ

Сигнал за изоставен от линейка пациент в столицата постъпи в "По света и у нас" тази вечер. При проверка наш екип установи, че се касае за 63-годишен бездомен мъж, припаднал до турското консулство тази сутрин. Пристигналата на място линейка го транспортирала в Пирогов, където установили тежко заболяване. Мъжът отказал да остане в болница и поискал да бъде откаран на посочено от него място. Екипът на Спешната помощ изпълнил желанието му. Там го откриват граждани, които звънят на 112 и на полицията.

bnt avatar logo
от БНТ
22:37, 29.05.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Малко след 10.20 ч. тази сутрин в Спешна помощ постъпва сигнал за човек в безпомощно състояние. Осем минути по-късно пациентът вече пътува към Пирогов, където установяват, че има гангрена на двата крака.

Валентин Горанов: Направиха ми превръзки хората.Обаче ми поставиха условие, че трябва да ми ампутират крака. Аз първо ме изненада, защото за секунда става приказката и казах, че не съм съгласен".
Д-р Живка Лехчанска - Център за спешна помощ: "След като е предложена хоспитализация, пациентът, той е в съзнание, на четири пет места се подписва, че отказва хоспитализация".

След като отказал да остане в болница, пациентът бил натоварен обратно на линейката и тук версиите на Горанов и на Спешна помощ се разминават. Мъжът твърди, че е бил изхвърлен от линейката, а медиците, че е транспортиран до посочено от него място.

Валентин Горанов: "Тука ме изхвърлиха и това. Имаше и лекар с него. Никакви реакции. И то тогава досега от 10 ч сутринта се моля, моля се, никой не спира".
Д-р Живка Лехчанска - Център за спешна помощ: "Колежката го пита: Къде да заведа, след като вие отказахте. И той казва - ами към Сухата река, някъде на полянка и да има пейка. Затова нещо аз съм информирана и така постъпва нашата колежка".

Гледката на човек в безпомощно състояние предизвиква незабавна реакция на живеещите в квартала, които звънят на 112 и в полицията. Последват отново сигнали в Спешна помощ, последния от които е в 19 часа тази вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Публиката сърдечно аплодира премиерната прожекция на 6 и 1 наум
Публиката сърдечно аплодира премиерната прожекция на "6 и 1 наум"
Изложба предизвиква да видиш с нови очи стари картини
Изложба предизвиква да видиш с нови очи стари картини