НОВИНИ

Как да се спасим от горещото време?

Живакът на повечето места ще скочи до между 34 и 39 градуса. Най-горещо ще бъде в Сандански, Велико Търново, Русе и Плевен. Пловдивчани са свикнали с жегите. В града вече има места, където е обичайно да се събират хората при горещо време.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
11:26, 17.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Сред най-посещаваните места в Пловдив са Цар Симеоновата градина, Гребната база и заведенията край тях.

- Излизам на разходка до фонтаните, до парка. Не в най-големите жеги - сутрин, вечер, иначе вкъщи на климатика, вода, студена вода, плодове студени...

Най-голямо внимание трябва да се обръща на възрастните хора и децата, които по лесно могат да получат топлинен удар.

- Излизаме рано, да се приберем по обяд, а децата как ги спасяваме от жегата? Ох със сладолед и на студено.

- Разхождаме се на сянка, да пият повече вода. Да им слагаме шапки, на сянка да стоят, на по-прохладни места, ние и ги търсим в парка понеже тук е много красиво за децата има площадки.

Трябва да се внимава и с климатиците - съветват лекарите. В помещенията, които се охлаждат, температурата не трябва да е с голяма разлика от външната. За да се спасят от жегата, част от пловдивчани вече заминаха извън града и започнаха почивката си още днес. В планината или на къмпинг край морето.

- В действителност в Родопите има много места, но ние търсим и вода. Имаме приятели, които ловят риба и им е приятно така да минава времето, да хвърлят въдици.

Лекарите предупреждават, че в горещите дни не трябва да се прекалява с алкохола и кафето, а трябва да се пие повече вода поне литър и половина, ако е възможно по една чаша на час. Храната трябва да е лека и да се приема по-често в малки количества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взаимни обвинения между ГЕРБ и БСП за АЕЦ Белене в парламента
Взаимни обвинения между ГЕРБ и БСП за АЕЦ "Белене" в парламента
Тестват шофьорите за сънна апнея
Тестват шофьорите за сънна апнея