НОВИНИ

Как се празнува 100-годишен юбилей?

Жители на столична кооперация организираха тържество за съседа си Георги Димчев, вдъхновени от добротата и мъдростта му. На 14-ти февруари той отбеляза точно един век. На рождения си ден дядо Димчев, както го наричат съседите, си постави за цел да живее още години.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
07:17, 17.02.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Посрещаме рожденика с усмивка и голяма шоколадова торта. На предложението да седне дядо Димчев шеговито отговори, че няма нужда и може да марширува и дори да клекне 50 пъти.

Дядо Димчев никога не е пушил и не е пил, макар че още от малки с братята му правели вино. Но неговите приятели и съседи смятат, че не на това се дължи дълголетието му.

Лена Апостолова - съседка на дядо Димчев: Труда, голямото сърце, любовта, която имаш към хората и която даваш на хората, защото ти си толкова услужлив, че аз такъв човек не съм срещала, никога не си отказал на никой, така че да пием за чичо Димчев. Да е жив и здрав още много, много години.

Дядо Димчев е роден в Сливен. Още като ученик го влече търговията. Започнал да отглежда кокошки и гълъби.

Дядо Димчев: Аз им купувах храна и ги хранех. Яйцата ги продавах на баща ми по един лев и си записвах приход, разход...

Много от съседите му го познават вече повече от 60 години и са и изпълнени с уважение към неговия несломим дух. Винаги им е помагал и е бил опора за тях, казват те. Поставянето на цели е едно от най-важните неща в живота, смята дядо Димчев, а за тяхното изпълнение най-важно е постоянството.

Дядо Димчев: Аз сега си поставям задача да живея 102 години и ще живея. Трябва да си настоятелен, ще живея, туй също влияе много.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов френски закон разрешава на полицията да открие огън при определени случаи
Нов френски закон разрешава на полицията да открие огън при определени случаи
Хиляди протестиращи в САЩ за Деня без мигранти
Хиляди протестиращи в САЩ за "Деня без мигранти"