НОВИНИ

Как ще се движат колите по крайбрежната алея във Варна?

Може ли да има коли по алеята край морето - всяко лято този спор става актуален във Варна и изправя едни срещу други любителите на разходките пеш и желаещите да стигнат комфортно до крайбрежните заведения. А през почивните дни и буните на крайбрежната алея се превръщат в паркинг, защото всеки предпочита да отиде и да се прибере от плажа със собствен автомобил. Въпреки солените глоби и непрекъснатите проверки на служителите на общинска полиция, нарушители има дори в делничните дни. Какво мислят варненци за движението на автомобили по крайморската алея и къде всъщност е разрешено влизането с коли и къде - не.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
11:13, 21.06.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
движат колите крайбрежната алея варна

И това лято свободното движение на автомобили по цялата крайбрежна алея е разрешено само в часовете от 6 до 9 сутринта за зареждане на заведенията по брега. Извън тези часове в историческата част на Морската градина е забранено за всички коли.

Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна
От басейн Приморски до Рибарски плаж, там има кръгово движение, движението на автомобили е абсолютно забранено, без всякакви условия. А в останалата част - от рибарски плаж до почивка, там където се слиза на крайбрежната алея движението на автомобили е свободно, като е забранено паркирането на самата алея.

Този режим беше въведен след много спорове и все още има противници-и от двете страни. Но повече са тези, които настояват коли да няма цялата алея.

Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна
Идеята е, пък и такова е искането на голяма част от варненци и на гости - да няма никакво движение на автомобили в този участък.

Буните обаче са абсолютно забранени за спиране и паркиране. На практика - не съвсем.

Макар че крайбрежната алея „Капитан Георги Георгиев" е с особен статут, известни изключения се допускат за хората с увреждания. Колите им обаче задължително трябва да са обозначени.

Ограничението за автомобили е 40 километра в час в началото на пътя и 20 на самата алея. Ако видите нарушител - вариантите са сигнал на телефон 112, в двете районни управления - Първо и Второ, които обслужват територията на алеята и дежурният в Община Варна. Обещанието е да има бърза реакция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москов: До 10 дни да трае процедурата по одобряването на лечението на болни деца
Москов: До 10 дни да трае процедурата по одобряването на лечението на болни деца
Обновяват фасадата на Етнографския музей в Пловдив
Обновяват фасадата на Етнографския музей в Пловдив