ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Как влияе на организма некачествената храна?

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Агенцията на храните започна засилено проверки в магазините за агнешкото, яйцата, козунаците и всички продукти, които купуват потребителите тези дни. Консумирането на различни продукти и голямо количество води до натрупването на големи количества Е-та в организма и вреди на здравето. Трябва да се притесняваме от всеки продукт,който има прекален дълга годност. Това каза в "Денят започва" д-р Цветанка Терзиева.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
Д-р Цветанка Терзиева: Въпросът е какво разбираме под некачествена храна. Това, което беше известно в миналото, в днешно време отстъпва на заден план, защото има много строги контролни органи и дори да се случва е много рядко. Това, което в момента ни застрашава е качеството по отношение на допълнителни химически вещества, които се съдържат в храните или т.нар известни като Е-та. Те представляват емулгатори, овкусители, оцветители - всичко,което би могло да удължи живота на един продукт и да го остави в едно такова състояние, че да привлича купувача и да придаде вкус, който ни харесва и въпреки това продуктът да не е полезен и вреден в определени случаи. С това продуктът да ни хареса. Трябва да се притесняваме от всеки продукт,който има прекален дълга годност. Минимални количества консерванти в този продукт не са вредни, но когато консумираме различни продукти и голямо количество с тези Е-та, те се натрупват в организма и стават вече вредни.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?