НОВИНИ

Камен Костадинов: Подкрепата към ДПС няма да пострада, ако Местан основе партия

Камен Костадинов разкри пред БНТ, че за първи път въпросът за това как Местан ръководи партията е поставен на новогодишния купон на партията през 2014 година - една година преди да избухне скандалът, който свали Местан от поста.

камен костадинов подкрепата дпс пострада местан основе партия
bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 13.01.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

През зимата на 2014-та година Ахмед Доган направил публичен анализ и заострил вниманиято на Местан, че партията се управлява еднолично и трябва да се коригира това, трябва да се върне към колективния начин на вземане на решения. Това обясни днес след скандала с отстраняването на Местан Камен Костадинов.

Оставката на Лютви Местан като председател на ДПС е естественият завършек при така създалата се ситуация. Завършек на един период от 3 години, допълни Камен Костадинов от ДПС.

„Има традиция на всички празници г-н Доган по някое време взема думата, прави анализ, поставя някакви хоризонти, някакви задачи”, поясни Костадинов. Затова речта от предпоследното празненство не е публикувана официално. „Ако не беше започнал дебатът и това слово нямаше да бъде публиквано, в никакъв случай това не е подготвена предварително политическа реч”, каза Костадинов.

Според депутата електоралната подкрепа на ДПС няма да пострада, ако Лютви Местан основе своя партия. Неговите наблюдения сочат, че избирателите са наясно със ситуацията.

По отношение на предстоящите президентски избори Камен Костадинов заяви, че ДПС ще даде своя принос за стабилност в държавата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият политически сезон започна с разместване на позиции в залата
Новият политически сезон започна с разместване на позиции в залата
В Пернишко празнуват Сурва
В Пернишко празнуват Сурва