НОВИНИ

Кампанията "Безопасна Коледа" следи за опасни стоки на пазара около празниците

Предколедното пазаруване на украса и подаръци за празниците започна. Държавната агенция за метрологичен и технически надзор проверява магазинната мрежа за опасни стоки. Как да познаем опасната коледна украса или играчка гледайте в прякото включване на Боряна Черганова.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:12, 22.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

По-малко от пет седмици остават до Коледа и купуването на подаръци вече започна. Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е направила "музей" на дефектните стоки, които е конфискувала през годините от магазинната мрежа.

Мирослав Йотов, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор: За седма поредна година се оказа, че ние ще трябва да продължим с "Безопасна Коледа" - това е една кампания, която провежда агенцията с цел превенция на пазара и ограничаване разпространението на опасните продукти, които могат да бъдат предлагани на пазара.


;

Един от най-атрактивните и основни продукти, който се използва за украса са светлинните гирлянди. Масово купувани и атрактивни са и пиротехническите изделия, които се използват около Коледа.

Всяко едно пиротехническо изделие има върху него, в зависимост от неговата категория, има обозначено възрастово ограничение. Тоест, не може деца или потребители с по-малка възраст да им бъде продавано това нещо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за дъжд в три области и за силен вятър по морето
Жълт код за дъжд в три области и за силен вятър по морето
Наредба предвижда включване на земеделците, които ползват горива, в регистър
Наредба предвижда включване на земеделците, които ползват горива, в регистър