НОВИНИ

След като кола падна в изкоп: Обезопасени ли са пътните строежи във Варна?

Във Варна лек автомобил падна от близо 10 метра височина в изкоп на едно от новите кръгови кръстовища на бул. “Васил Левски” във Варна, което се изгражда в момента. Шофьорът се е отървал само с леки наранявания. Подробности в прякото включване на Мариана Малева.

bnt avatar logo
от БНТ
07:40, 22.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според много варненци обаче мястото не е обезопасено и няма достатъчно обозначителни знаци, което създава предпоставки за бъдещи инциденти.

Христо Иванов, заместник - кмет на Варна: За всеки един обект има приложена временна организация на движението, която се съгласува от проектантите, представя се на КАТ, внедрява се и тази организация трябва да се спазва както от строителите, така и от преминаващите автомобили.
Откакто сме започнали изграждането на бул. "Васил Левски" - той пресича три основни булеварда на града, много междинни улици, има директен достъп до имотите по локалните платна, един изключително сложен проект, който обаче откакто сме започнали да строим винаги сме се стремили да създадем необходимата временна организация на движение и обезопасяване, а също така поради невъзможността да затворим булевардите и междинните улици да се получи един компромис, но в никакъв случай този компромис да не бъде за сметка на безопасността.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комерсант: Трасето на втората тръба на Турски поток ще минава през България
"Комерсант": Трасето на втората тръба на "Турски поток" ще минава през България
Обезвредиха взривните устройства, открити в апартамент в Лондон
Обезвредиха взривните устройства, открити в апартамент в Лондон