Канелата в храната може да охлади тялото с два градуса, като носи и други ползи за здравето. Учени от университета на Мелбърн установиха, че канелата допринася за доброто състояние на стомашната стена, като намалява отделяната стомашна киселина и пепсините и така сваля температурата. Това сигурно е една от причините канелата да е толкова популярна в топлите райони.
Учените са работили с прасета. Когато те се хранят, се увеличава въглеродният двуокис в стомаха им. Намаляването на стомашната киселина и пепсините го охлажда в процеса на храносмилане. За изследването са използвани сензори в капсули, които животните са гълтали. Според учените подобен вид сензори са много полезни за наблюдаване и диагностициране на гастроентерологични болести.
Бюджет и компромиси: Социалният диалог е възстановен заради финансовата стабилност
Картата на неравенството по рафтовете: Големите вериги в София са 244 и едва 3 във Видин
Зеленски: Киев няма законно и морално право да отстъпва украински територии на Русия