НОВИНИ

Каракачанов: Армията може да реагира с жива сила при наплив на границата

Ще бъдат ли изпратени 2000 военни на границата с Турция и каква е ситуацията с мигрантския наплив - темата в ефира на "Денят започва" с Георги Любенов коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 22.09.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Красимир Каракачанов, вицепремиер: Никой не казва, че ще бъдат изпратени само на границата с Турция, нелегални мигранти преминават и през гръцката граница. Има си разчети, които са направени. Има си план, ако се наложи, армията може да реагира с жива сила, със съоръжения, с техника, полеви кухни, медицински кухни и т.н.

Каракачанов коментира и изключването на партия "Атака" коалиция "Обединени патриоти".

Красимир Каракачанов, вицепремиер: От "Атака" не можаха да преглътнат гласовете на ВМРО. Когато твой коалиционен партньор вземе 150 000 гласа и вкара двама евродепутати, това трудно се преглъща. Защото политика не се прави от кръчмата, прави се реално в институциите и когато някой върши работа, хората го виждат.

Заедно с Каракачанов, в студиото събеседник беше и Ангел Джамбазки, който е кандидат на ВМРО за кметския пост в София. Джамбазки е най-подготвен, той е подходяща кандидатура, бил е общински съветник, в момента е най-активния български евродепутат. Млад, енергичен човек, който има конкретни решения за проблемите на София, категоричен е Каракачанов.

От своя страна, Ангел Джамбазки отправи упрек към съдията и системата, пуснала на свобода предсрочно австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на българския студент Андрей Монов.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
68 души са ранени при земетресението в Албания
68 души са ранени при земетресението в Албания
Консерваторите на Борис Джонсън водят пред лейбъристите
Консерваторите на Борис Джонсън водят пред лейбъристите