НОВИНИ

​Карл Лагерфелд се пенсионира

Карл Лагерфелд възнамерява да се пенсионира след предстоящото ревю на "Шанел" в Куба следващия месец. Светът на модата обича клюките, а от няколко месеца се носят слухове, че бившият дизайнер на модна къща "Ив Сен Лоран" Еди Слиман се готви да замени Лагерфелд като творчески директор на "Шанел". Вестник "Ню Йорк пост" сега твърди, че Лагерфелд скоро ще напусне поста си.

bnt avatar logo
от БТА
14:05, 21.04.2016
Чете се за: 00:23 мин.
Още
​карл лагерфелд пенсионира

"Той наистина е уморен и е готов да се оттегли от света на модата", заяви негов приятел от Париж пред вестника. Новината обаче не бе потвърдена от модна къща "Шанел", а говорител на Лагерфелд отказа да направи коментар.

82-годишният германски дизайнер трябва да представи колекцията "Круиз 2017" на "Шанел" в Хавана през месец май. Това ще е първото ревю на модната къща в Латинска Америка, след като Куба и САЩ възстановиха дипломатическите си отношения миналата година.

От "Шанел" поясниха, че културното богатство на Куба и откриването й към света отдавна вдъхновяват Лагерфелд. В предишните му колеции има индикации, че проектирани от него облекла ще са повлияни от характерните за страната жизнерадостни цветове, отбелязаха от модната къща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори и национален референдум не могат да са в един и същи ден
Избори и национален референдум не могат да са в един и същи ден
Учредиха Асоциация на Арбитражните съдилища
Учредиха Асоциация на Арбитражните съдилища