НОВИНИ

Като за световно: пуснаха 1 тон шаран в Гребната база в Пловдив

Започна подготовката на Гребната база в Пловдив за предстоящото Световно първенство по риболов. Един тон шаран беше пуснат в съоръжението специално за състезанието. 38 държави ще вземат участие в най-атрактивната риболовна надпревара, която стартира на 15 септември.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
11:22, 02.08.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Във водите на Гребния канал рибното многообразие вече е като за световно. Последната зарибителна акция допълни още няколко стотин шарана към пасажите от уклей, кефал, амур, червеноперка и каракуда.

Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив: "Зарибяваме няколко пъти извънредно канала точно във връзка със световното първенство. До момента сме пуснали пет тона и половина риба, в момента пускаме 1 тон, след това още 2 тона каракуда".

Шараните, които пуснаха представители на Българската федерация по риболовни спортове са между 800 грама и килограм и половина. До средата на септември те трябва да се адартират към новата среда и да започнат да се хранят активно. На тях ще се разчита да направят предстоящото състезание зрелищно и непредсказуемо.

Георги Михайлов, председател на Българската федерация по риболовни спортове: "Понеже няма откъде да дойдат нови риби, тези риби стават състезателни, те се научават че се откачат и се връщат обратно във водата. Следващия път когато кълват вече имат едно наум защото вече са хващани, не е толкова проста работа да бъдат хванати".
;

Световното на Гребния канал започва на 12 септември и ще бъде истинско въдичарско зрелище, обещават организаторите.

Георги Михайлов, председател на Българската федерация по риболовни спортове: "Целия световен риболовен елит ще бъде тук при нас в България и Пловдив".

Своя дебют в състезателния риболов ще направят отборите на Гърция и Кипър. Досега двете държави не са участвали на световен въдичарски форум в сладки води.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След намесата на БНТ: изградиха дългоочаквания мост в Горно Пещене
След намесата на БНТ: изградиха дългоочаквания мост в Горно Пещене
Американските въздушни удари в Либия ще продължат ограничено време
Американските въздушни удари в Либия ще продължат ограничено време