НОВИНИ

КЕВР оповести новите цени на парното, топлата вода и тока от 1 юли

Парното поевтинява с наполовина по-малко от планираното, а токът поскъпва почти символично от утре. Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране на закрито заседание тази сутрин. Вижте подробностите в прякото включване на Цветелина Катанска в "По света и у нас" в 12:00 ч.!

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:37, 30.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Енергийният регулатор е намалил поевтиняването заради искания на топлофикациите. Средният спад на цените в страната е 2,5% вместо планираните 5,5. При най-голямата топлофикация, тази в София корекцията е 3,43%. Най-малко е намалението в Плевен - едва 0,02 на сто.

Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране: Ще се постараем по време на отоплителния сезон да няма промени, които да бъдат в ущърб на потребителите, но разбира се ние следим как се развиват цените на международния пазар.
;

Цените на тока за бита остават без промяна в София и региона, в Североизточна България има намаление, а в Южна - увеличение с почти 1 процент.

Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране: За едно домакинство, което плаща месечна сметка за електроенергия от 100 лева, повишението е 4 стотинки.
;

Иванов добави, че направените корекции са прозрачни, законни и справедливи и в дългосрочен интерес на българското общество. Очаква се цените на тока да останат валидни една година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има договор за деретата в „Аспарухово“
Ще има договор за деретата в „Аспарухово“
Атентат в Кабул с 30 жертви
Атентат в Кабул с 30 жертви