НОВИНИ

​КЕВР започна проверка по сигнали за лошо електроснабдяване в Казичене и Кривина

Заради публикувани информации в национални медии за влошено качество на доставяната електрическа енергия на потребители в с. Казичене и с. Кривина, Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ назначи проверка за изясняване на случая, съобщиха от енергийния регулатор. Според жителите на населеното място "ЧЕЗ Разпределение България" предоставя некачествена услуга като електрозахранването в населените места е било преустановявано многократно, а подаваните от абонатите жалби са оставали без резултат, допълниха от КЕВР.

bnt avatar logo
от БТА
15:12, 06.08.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
​кевр започна проверка сигнали лошо електроснабдяване казичене кривина

Поради започналата проверка електроразпределителното дружество трябва да монтира сертифицирани уреди за измерване качеството на доставяната електрическа енергия в точките на присъединяване на клиентите в с.Казичене и в с.Кривина за период не по-кратък от седем денонощия. На регулатора трябва да бъде предоставена информация и за схемите на електрозахранването на имотите - подстанции, електропроводи средно напрежение, трафопостове и прилежащите им изводи от мрежа ниско напрежение.

Справката трябва да включва и данни за всички ръчни и автоматични изключвания на съоръженията за едногодишен период, изготвена и проследима по данни от диспечерските дневници и дневниците за работа по съоръженията. КЕВР изисква "ЧЕЗ Разпределение България" да предостави и копия на всички жалби и сигнали срещу чести изключвания на напрежението и/или изгорели електрически уреди за двугодишен период, предшестващ проверката, както и отговорите на тези жалби.

В доклада на дружеството до КЕВР трябва да бъде направена оценка на моментното състояние на съоръженията за електрозахранване на имотите и доказателства за изпълнени мероприятия за едногодишен период, предшестващ проверката, както и за дейностите по тяхното поддържане. След получаване на цялостната документация, КЕВР ще извърши анализ и при необходимост, ще назначи проверка на място, за да бъде установено изпълнението на лицензионните задължения на дружеството за осигуряване на качество на предоставяните услуги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха огромна тайнствена планета в Слънчевата система
Откриха огромна тайнствена планета в Слънчевата система
Двама чужди туристи са открити удавени в морето край Созопол и Китен
Двама чужди туристи са открити удавени в морето край Созопол и Китен