НОВИНИ

Хакнаха профила на Марк Зукърбърг в Twitter и Printerest

Създателят на Фейсбук е имал неблагоразумието да използва една и съща парола за влизане в профилите си в социалните мрежи и то от години. Паролата му "dadada”, както и потребителското му име, са били в публикуваните миналия месец данни, откраднати от LinkedIn.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
12:03, 07.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още
хакнаха профила марк зукърбърг twitter printerest

Въпреки, че първият съвет за сигурност към потребителите във Фейсбук е да НЕ използват една и съща парола многократно, то Зукърбърк е направил точно тази грешка. Създателят на Фейсбук е използвал паролата “dadada”, за да влиза в профилите си в Twitter и Printerest.

Лошото е, че Зукърбърг е използвал същата парола и за социалната мрежа LinkedIn. Миналия месец стана ясно, че хакери са задигнали още през 2012 г. над 100 млн. потребителски профили от LinkedIn. От мрежата реагираха бързо като смениха паролите на засегнатите потребители и ги предупредиха за пробива.

Базата данни с откраднатите профили е публикувана в сайта Leakedsource.com. Там вече фигурират и над 360 милиона мейли и пароли на потребители на MySpace.

За Зукърбърк последиците от пробива на акаунтите му не са фатални, пише The Wall Street Journal. По-смущаващ е фактът, че светът разбра каква е любимата му парола.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От първо лице за атентата в Истанбул: Много трагично е това, което видях
От първо лице за атентата в Истанбул: Много трагично е това, което видях
Масови данъчни проверки по морето
Масови данъчни проверки по морето