НОВИНИ

Хамид Хамид: Оформя се коалиция на кокала

ДПС се очертава да бъде ясна опозиция, която знае как да използва парламентарните средства, за да провежда своята политика. Това заяви в "Денят започва" депутатът от ДПС Хамид Хамид.

bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 24.04.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Хамид Хамид, депутат от ДПС: Ще изразим нашето притеснение от предстоящата коалиция, която се оформя като коалиция на кокала, защото постоянно чуваме как не се говорело за министерски постове, а всъщност точно това се случва. Защото тази коалиция няма принципна основа, няма ценностна основа. Има математическа основа. Тази коалиция представлява еклектика.

Той допълни, че ГЕРБ не е приела тяхното предложение да съставят програмно правителство на малцинството, в което ДПС няма да участва в изпълнителната власт, но ще подкрепи програма, която да изведе България от ситуацията, в която се намира.

Хамид Хамид определи като силен ход постъпката на Камен Костадинов да напусне парламента.

Хамид Хамид, депутат от ДПС: ДПС показа, че има принципи и знае как да отстоява решенията на колективните органи. Камен Костадинов е опитен политик, за да докаже как се прави политика извън парламента. С напускането му се дава знак за случайното влизане в НС", поясни Хамид Хамид.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздават храни на близо 1000 социално слаби в Добрич
Раздават храни на близо 1000 социално слаби в Добрич
Мартин Димитров: Важно е до 4 май да се даде становище по преговорите с Газпром
Мартин Димитров: Важно е до 4 май да се даде становище по преговорите с Газпром