НОВИНИ

Ханс Цимер с нов албум

Именитият композитор Ханс Цимер издаде нов албум. Той включва едни от най-известните му творби, но изпълнени от симфоничен оркестър.

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 12.04.2019
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Спираща дъха, завладяваща, удивителна - малка част от определенията за творбите на Ханс Цимер. Композиторът е номиниран за Оскар десет пъти и печели отличието за музиката към филма "Цар Лъв".

Сега Цимер работи по нов албум, който вече е дигитално достъпен, в който са включени симфонични аранжименти на емблематични негови композиции.

Ханс Цимер, композитор: Хората все забравят, че аз не съм само "Черният рицар". Обичам си Нанси Майърс и "Ваканцията". Опитах се да вкарам малко по-романтични произведения, малко по-забавни от типа на "Кунг Фу Панда" и "Дух". Опитах да заложа парчета, които истински обичам.

Разказва, че след поредното си турне, негова приятелка го критикува, че може да чуе най-силните му неща, изпълнени от оркестър, само по време на концерт. Това е причината да се реши да запише албума.

Ханс Цимер, композитор: За мен беше прекрасно, че по някакъв забавен начин аз станах зрител, и сякаш музикантите ми позволиха, подариха ми възможността да бъда публика, докато те дават всичко от себе си. А това е неизбежно - когато композиторът седи пред тях, всички се стараят малко повече.

Междувременно спектакълът "Светът на Ханс Цимер - симфонична колекция" продължава като Европейско турне и ще приключи през ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСИ: Населението на България в момента е под 7 милиона
НСИ: Населението на България в момента е под 7 милиона
Ден на отворените врати в авиобаза Враждебна
Ден на отворените врати в авиобаза "Враждебна"