НОВИНИ

Хиляди туристи продължават да са блокирани на о-в Самотраки

Гърция отново е в плен на крайни метеорологични условия. Силният вятър лесно разпалва пожари. Огънят до Атина вече е овладян. Проблеми има и с морския транспорт, заради сериозни бури. Напрегнатата обстановка се допълни и от земетресение 4,8 по Рихтер между Крит и Санторини. Няма жертви и пострадали хора. Наш сънародник съобщи, че на остров Самотраки продължава да има блокирани туристи.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, кор. на БНР
19:46, 12.08.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Силният вятър прекъсна част от фериботните връзки. За пореден ден остров Самотраки остана без ферибот. Гневни и в безизхоздица са хилядите туристи, които чакат да отпътуват от острова.

Днес един ферибот не успя да акостира поради морско вълнение. В последствие корабът се повреди и остави остров Самотраки без връзка. Общината настани чакащите туристи в къмпинг и общински сгради. Хората спят дори на палатки или в колите си на пристанището.

Очаква се помощ от министерството на флота, има опасност и утре да не се осигури превоз, както от Самотраки, така и за пристигащите туристи, които чакат в Александруполис.

Междувременно, мащабният пожар в близост до Атина е потушен. В последните часове има нови огнища на остров Кефалоня, на остров Крит, в горска местност до Александруполис и в област Месения. Засега тези огнища не заплашват да достигнат до населени места и туристически райони, но ситуацията остава усложнена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2000 декара площ горят между три хасковски села
2000 декара площ горят между три хасковски села
НСИ: Има ръст на средната работна заплата в страната
НСИ: Има ръст на средната работна заплата в страната