НОВИНИ

Химиотерапия в коридора?

Медици от Комплексния онкологичен център в Пловдив са извършвали химиотерапия в коридора на лечебното заведение. Това твърдят близки на пациентка от Смолянско. След сигнала ръководството на болницата разпореди спешна проверка по случая.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов, Антон Марчев
15:14, 23.12.2015
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Само до края на ноември през лечебното заведение са преминали над 53 000 болни. Според пациенти се стига до ситуации, в които заради постоянно заетите легла за процедури, вливанията се правят в коридора на Второ химеотерапевтично отделение.

Пациент: - И на мен са ми правили в коридора.
БНТ: - Смятате ли, че е допустимо това? - Ами на хала на който сме, да. От невъзможност екипа го прави това нещо, иначе хората трябва да стоят до пет часа вечерта.

От ръководството на здравното заведение твърдят, че вливанията се правят само в предназначените за това места.


;

Ако се докаже, че е правена химиотерапия в коридорите на онкологичния център, ще има наказани лекари, уверяват от управата на лечебното заведение.

Д-р Красимир Вальов, управител на КОЦ - Пловдив: Аз се надявам, че това е прецедент. Наказания ще има, персонални. Ще има и основно преразглеждане и оптимизация на дейността на отделението.

Вече е в ход и процедура по преструктуриране на много от отделенията, за да могат пациентите да се обслужват по-бързо и по-качествено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Азис е най-търсената личност в Гугъл
Азис е най-търсената личност в Гугъл
Група шофьори внесоха жалба срещу новите винетки
Група шофьори внесоха жалба срещу новите винетки