НОВИНИ

Хора с увреждания искат преференциални цени

Хората с увреждания във Варна настояват картите, които получават на преференциални цени за градския транспорт да важат за две линии, а не както досега само за една. За това трябва да се промени наредбата за пътуване в обществения транспорт. С решение на постоянната комисия по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет ще бъде създадена работна група, която да направи промените.

bnt avatar logo
от Мартин Николов
07:45, 10.03.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В момента хората с увреждания във Варна получават карти на преференциални цени за ползване на градския транспорт, но само за една линия. Те искат това да се промени. Във временната работна група ще имат равен глас.

Обретен Михов – председател на Съюза на инвалидите – Бриз: За първи път в историята на Варна в тази работна група ще бъдат включени представители на трите най-големи национални представителни групи. Това са слепите, инвалидите и нашето дружество, което е общинско дружество – Съюз на инвалидите в България.

Миналата година от общината разработиха специален раздел в наредбата за транспорта, който е насочен към хората с увреждания.

Любомира Комитска, директор на дирекция на дирекция „Социални дейности“ в Община Варна: Имаше сформирана група, направихме първите стъпки, сега се надяваме да надграждаме. Това ще бъде целево сформирана комисия, която ще доразработи този раздел в наредбата, след което ще бъде разпусната.

С помощта на новосформираната работна група хората с увреждания се надяват, че проблемите им с градския транспорт на Варна най-накрая ще бъдат решени. Заседанията ще бъдат открити.

Любомира Комитска, директор на дирекция на дирекция „Социални дейности“ в Община Варна: Разбира се, ние твърдо разчитаме на тях да генерират идеи, те са реалните ползватели, до тях стига всичко, което правим.

Предложения могат да се правят и по електронен път на сайта на общината и на сайта на дирекцията за социално подпомагане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва юбилейния София Филм Фест
Започва юбилейния София Филм Фест
Почитаме паметта на жертвите на Холокоста
Почитаме паметта на жертвите на Холокоста