НОВИНИ

Хората в град Мартен са разтревожени да не се повтори трагедията от Хитрино

Хората в град Мартен, Русенско, са разтревожени да не се повтори трагедията от Хитрино. Къщите им са само на 800 метра от площадките на "Булмаркет" и други заводи, където са складирани над 150 хиляди кубически метра горива.

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 16.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Ежедневно там се разтоварват автоцистерни и са съсредоточени опасни производства. Гражданите се срещнаха с представители на Регионалната здравна инспекция, екоинспекцията и областната управа, и поставиха конкретни искания: площадките да се оценят с висок риск за пожароопасност и да се наложи мораториум върху изграждането на нови складове. Екипът ни безуспешно се опита да се свърже със собственика на "Булмаркет" Станко Станков за коментар.

Нели Дакова: Страхувам се да не се повтори онова, което беше в Хитрино. Синът ми, който е на 29 години, особено през лятото, като отвори прозорците - страшно обгазяване има.

Недялко Попов - председател на екосдружение "Дунаски регион": Във вторник сутрин, на брифинга от Хитрино, министърът на транспорта Московски каза, че част от цистерните, които могат да се транспортират до Русе, ще се изпразнят на площадката на превозвача, защото тя е обезопасена. Питам, как е обезопасена?

Валентин Колев - зам.-областен управител на Област Русе: Работим по този начин, че да спазим всички изисквания на закона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радиозаводът във Варна прави радари за японска фирма
Радиозаводът във Варна прави радари за японска фирма
Рибари протестират в Балчик, недоволни са от ИАРА
Рибари протестират в Балчик, недоволни са от ИАРА