НОВИНИ

​Хюсеин Хафъзов: Призовавам всички да бъдем ДОСТ-ове

Искаме всички граждани в ДОСТ да видят верни приятели, каза независимият депутат Хюсеин Хафъзов, който е един от последвалите Лютви Местан. Това е важното послание, не на какъв език ще бъдем приятели, уточни той и призова всички да бъдем ДОСТ-ове.

​хюсеин хафъзов призовавам всички бъдем дост ове
bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 10.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Ние решихме името на нашата партия да съдържа такава философия, отречена от Ахмед Доган. В своята знакова реч Доган едва ли не отрича тези ценности, които обединяват цялото европейско семейство и всички свободомислещи граждани, каза още Хафъзов. Привържениците на ДОСТ не са съгласни с повечето констатации в речта на Доган от 17 декември.

Смятаме, че в Европа и България има бъдеще тази ценностна система, която обединява всички демократи: това е отговорност, свобода и толерантност, посочи Хафъзов.

Няма партия, с която ДОСТ не би се съюзила. Ако не дай си боже България е във война, Хафъзов каза, че е готов да застане рамо до рамо до Валери Симеонов и Волен Сидеров. В политическата сфера, обаче, ДОСТ не биха застанали както до "Атака", така и до "Патриотичния фронт".

След изборите ще търсим колаборация с десните партии, заяви още Хафъзов и даде заявка, че веднага, след като са готови за предсрочни избори, ще се борят за тях.


Вижте пълния запис на разговора в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търсят пари за довършване на православен храм в Разград
Търсят пари за довършване на православен храм в Разград
Ципрас готов за диалог с протестиращите фермери
Ципрас готов за диалог с протестиращите фермери