НОВИНИ

Кино под звездите на „Карантината“

Плажът на рибарското селище „Карантината“ във варненския квартал „Аспарухово“ отново се превърна в кинозала под звездите. За втора година от школа „Дедал“ организират фестивалът за късометражно кино „Карантината“, който е в подкрепа на опазването на рибарското селище „Карантината“ като част от културно-историческото наследство на Варна. Входът за всички прожекции е свободен. Фестивалът продължава до 9 юли.

bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 06.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Над 70 филма участват във втория кинофестивал за късометражно кино „Карантината“.

Дарин Сотиров, арт сдружение “Дедал”: "Естетика от целия свят на млади автори, късометражно кино, най-доброто. Нито едно известно име или много малко. Предимно сблъсък на идеи."

Филмите, които участват на фестивала, са избрани от 3500 заглавия - много повече от първото издание.

Георги Кръстев, арт сдружение “Дедал”: "Като жанрове включват игрални, документални, анимационни и експериментални и някои форми на видеоарт с времетраене до 30 минути, кратки форми."

Началният час на прожекциите е след 21 часа. Организаторите осигуряват безплатен транспорт до сцената на фестивала, като тръгването от Варна е от сградата на Стоматологията на булевард „Съборни“ 24 всеки фестивален ден от 19.00 до 20.00 часа, а връщането от плажа на рибарско селище „Карантината“ – от 23.00 до полунощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът одобри антитерористичния закон
Кабинетът одобри антитерористичния закон
 На валутния пазар у нас няма голямо търсене на британски лири
На валутния пазар у нас няма голямо търсене на британски лири