НОВИНИ

Кирил Домусчиев ще съди Валери Симеонов за клевета

Собственикът на Български морски флот и председател на КРИБ Кирил Домусчиев обяви в профила си във Фейсбук, че ще заведе дело срещу Валери Симеонов. Домусчиев пише, че Симеонов води по медиите "с голяма арогантност поредната си клеветническа кампания"

bnt avatar logo
от екип на БНТ
16:08, 09.10.2017 (обновена)
У нас
кирил домусчиев съди валери симеонов клевета

Домусчиев заявява, че днес е възложил на адвокатите си да заведат дела за "всичките клевети, внушения и обиди, изказани нееднократно от Валери Симеонов по мой адрес и по адрес на нашите компании".

Председателят на КРИБ е категоричен, че тези "неверни твърдения" не само вредят на неговия имидж, но и на целия бизнес климат в България. Също така това на практика е сериозен натиск от страна на Симеонов върху независимия български съд, на който предстои да се произнесе по арбитражно решение, казва още Домусчиев.

Миналата седмица Валери Симеонов внесе сигнал до главния прокурор срещу решение на Арбитражния съд по делото за "Български морски флот". Решението променя условията по приватизационния договор, които дават право на собственика Кирил Домусчиев да съкрати броя на корабите и работниците в дружеството.

Пред БНТ Валери Симеонов коментира, че е право на Кирил Домусчиев да заведе иск, ако има нещо невярно в твърденията на вицепремиера за Български морски флот. И попита защо Домусчиев не оспорва данните на Комисията, изнесени в сигнала до прокуратурата, че за няколко години Домусчиев е съкратил корабите на БМФ от 61 на 27 и че от 2360 служители е оставил 194. Симеонов заяви, че предстои да внесе втори сигнал - този път срещу самата приватизационна процедура за БМФ, проведена през 2008 година.

;;

Вижте цялата позиция на Кирил Домусчиев тук:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският боб липсва в големите търговски обекти
Българският боб липсва в големите търговски обекти
Цецка Цачева: Няма бойкот на управляващите на заседанието на КСНС
Цецка Цачева: Няма бойкот на управляващите на заседанието на КСНС