НОВИНИ

Кметът на Бургас отстрани от работа директора на яслата, където бе нахапано дете

Кметът на община Бургас Димитър Николов отстрани временно от длъжност директора на ОДЗ "Веселушко" Гюлхан Ахмедова. Освен нея от днес временно са освободени двете медицински сестри, които са били на работа в деня, когато са установени синини от ухапвания по тялото на момиченце в детската ясла. Това съобщиха от общината.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:37, 13.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
кметът бургас отстрани работа директора яслата където нахапано дете

На овакантените места са назначени други медицински лица и директор, които ще поемат грижите за децата. Титулярите са отстранени до приключване на проверката за инцидента. Тя е съвместна с представители на Дирекция "Социално подпомагане" Бургас - "Отдел закрила на детето" и Детска педагогическа стая в Бургас.

Мотив за отстраняването на двете медицински сестри е, че след като са разбрали за синините по гърба на детето, не са уведомили веднага директора, лекар и родителите. Това е станало едва в края на работния ден. А пък директорът е осъществил занижен контрол на екипа си.

В писмените обяснения от екипа на детската градина се твърди, че децата не са оставяни без надзор нито за секунда. Версията на родителите е обратната-детето е нахапано в градината. Институциите ще установяват каква е истината, но със сигурност е допуснато нарушение на вътрешния ред, което е породило съмнения и в родителите, и в обществото.

Макар и без все още да е доказана истината, резултатите от проверката показват, че е имало занижена наблюдателност и липса на своевременна реакция от екипа на детската градина, се казва в съобщение от общината. А до дни предстои среща между кмета Николов и директорите на детски градини за засилване на контрола.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН утвърди Гутериш за генерален секретар
ООН утвърди Гутериш за генерален секретар
Спешен ремонт в Националната библиотека
Спешен ремонт в Националната библиотека