НОВИНИ

Кметът на Перник ще настоява РЗИ да информира ежедневно за качеството на водата

Четвърти ден продължава водната криза в Перник и околността. Вчера стана ясно, че водата от язовир "Долна Диканя" не е годна за пиене, тъй като първата проба показва наличие на салмонела. Предстои да излезе втората проба. Така язовир "Студена" засега остава единственият източник на питейна вода.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
08:36, 21.11.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Кметът Станислав Владимиров каза в Сутрешния блок на БНТ, че е провел две срещи със заместник-министъра Николай Нанков, като е получил уверение, че в най-кратки срокове ще има общо събрание на ВиК дружеството, за да бъде назначено ново ръководство.

Станислав Владимиров: Ефектът от водния режим засега не е такъв, какъвто всички ние желаем и такъв, какъвто трябва да е по изискванията на МОСВ - да се ограничим в рамките на разход на питейна вода от язовир "Студена" в 1 млн. кубика месечно. Засега не сме в тези параметри. С допълнителни аварийни екипи, с вливането на повече вода в язовир "Студена" от Владайския канал, се надяваме да се вместим в поставените цели, за да имаме питейна вода до април месец.

Владимиров каза още, че му предстои среща с директора на РЗИ-Перник, като ще изиска ежедневно хората да бъдат информирани за качеството на питейната вода.

Граждани на Перник пък ще внесат подписка в МРРБ, с което ще настояват да бъде потърсена отговорност на отговорните за създалата се ситуация с водната криза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли лекарска грешка при случая с починалото дете в София
Има ли лекарска грешка при случая с починалото дете в София
Адв. Шаркова: Има липса на комуникация между болници при педиатричната помощ
Адв. Шаркова: Има липса на комуникация между болници при педиатричната помощ