НОВИНИ

​Коалиция за изборите с ново име - "БСП за България", предлагат социалистите

БСП да се яви на парламентарните избори в коалиция с ново име - "БСП за България", предложи от името на ръководството лидерът на партията Корнелия Нинова на делегатите на конгреса. Предлагаме ви да направим коалиция с по-малък на брой партии, която да участва на изборите и да сключи двустранни споразумения с други партии и граждански сдружения извън коалицията за търсене на по-широка подкрепа, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

bnt avatar logo
от БТА
13:54, 04.02.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
​коалиция изборите ново име бсп българия предлагат социалистите

Тя отбеляза, че спечелването на предстоящите избори минава през консолидация. Печелившата формула е коалиция от партии, която ще предложи и изпълни политическа програма за реализиране на икономически растеж, социална справедливост и защита на българските граждани, заяви Нинова.

Лидерът на социалистите отбеляза, че досегашната структура и състав на коалицията е изчерпал възможностите за разширяване на електорална подкрепа за БСП. Този извод се налагал от това, че сегашният състав на коалицията е с най-слабите резултати на местни избори от началото на демократичните промени. В коалицията е необходимо да има партии с влияние, а не само получатели на субсидии, подчерта Нинова.

Тя отбеляза, че сформирането на нов състав на коалиция ще става по следните критерии - идеологическа близост, приемане на платформата и управленската програма на БСП, електорална тежест, разпознаваемост на лидерите в обществото, лоялност към БСП, участие с общи листи на всички видове избори. При нарушаване на писмено поетите договорености партиите ще бъдат изключвани от състава на коалицията, заяви Нинова. Тя каза, че БСП няма да се коалира и сътрудничи с ксенофобски, екстремистки и популистки партии.

Според Нинова обаче една коалиция няма да реши въпроса за разширяване на подкрепата на БСП на изборите. Както на президентските избори, ще се обърнем към народа си за подкрепа на предложенията в предизборната платформа с увереност, че щом сме го казали днес, ще го изпълним утре, че няма да отстъпим от тази програма и да ги излъжем, заяви лидерът на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сани Жекова остана извън големия финал в спринткроса
Сани Жекова остана извън големия финал в спринткроса
Над 250 000 жилища останаха без ток след буря в Югозападна Франция
Над 250 000 жилища останаха без ток след буря в Югозападна Франция