НОВИНИ

Кои са учителите на смелата Мария?

На основните човешки добродетели - в това е възпитана Мария и децата от Дом "Мария Терезия" в Стара Загора. Неговата възпитаничка - смелата Мария буквално взриви България с постъпката си - да спаси човешки живот. Преподавателите в дома са категорични, че децата са получили основния си урок - как да се справят с живота, след като напуснат дома.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:10, 25.01.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Мария била едва на 7, когато постъпила в дом "Мария Терезия". Казва, че всички тук са нейното семейство и от тях е научила много.

Мария Стоилова: На възпитание - най-важното и да се държа с хората добре, добри навици, както хигиената най-вече и да сме нали и нали да сме най-вече точни и да сме добри.

Мария разказва, че с всяко дете се занимават по двама възпитатели. Заедно подготвят уроците, учат се на обноски, коментират различни ситуации. Говорят си за нещата от живота -както казва първият възпитател посрещнал Мария при постъпването й в дома.

Антоний Тодоров - възпитател: Всички деца ги учим на добро - това е първото, с което започваме, когато дойдат тука. Даваме им възможност да видят всичко хубаво, показваме им го и по този начин малко по малко го градим това нещо и в бъдеще, след като излезнат от дома да правят, да показват това, което са научили.

За Величка децата трябва да знаят как да се справят с трудностите, когато пораснат и затова за нея няма тема табу .

Величка Донева - възпитател: Аз не ги деля и им помагам и съветвам ги като майка ,вече те може би и те така ни чувстват-нас толкова близки за да ни споделят личните си неща...

А за директорката на дома е важно да се създаде домашен уют, за да може децата да се чувстват като у дома си.

Латинка Петрова - Директор Дом "Мария Терезия": Децата тук ги отглеждаме с много обич - тук те се чувстват сигурни, обичани и спокойни.

Мария казва, че урокът, който ще запомни за цял живот е умението да приемаш света какъвто е, да се опиташ да го разбереш и да намериш мястото и ролята си в него, като правиш добро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо не падат цените на горивата и свършва ли ерата на петрола?
Защо не падат цените на горивата и свършва ли ерата на петрола?
Отново сигнали за проблеми с влакове
Отново сигнали за проблеми с влакове