НОВИНИ

Кола тормози жители на столичен квартал

Изоставена кола вече няколко дни тормози жители на столичния квартал "Лозенец". Живеещите на улица "Димитър Хаджикоцев"5 са подали сигнал до 112, обърнали са се и към 4-о Районно управление, за съжаление, обаче хората твърдят, че все още няма резултат, а този случай не е единствен.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева Диана Миткова
08:52, 30.08.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Алармата на автомобила се включва по всяко време, рано сутрин и късно вечер и нарушава спокойствието на жителите на улица "Димитър Хаджикоцев" номер 5. Освен това колата е паркирана и неправилно. Живущите веднага са се обърнали към институциите отговорни за спазването на реда в Столична община.

Диляна Тодорова: Още в момента, в който се представихме, казахме адреса и започнахме да диктуваме номера на колата, те вече имаха подаден такъв сигнал и ни отговориха, че не знаят телефона на собственика на колата. Това е абсурд. Невъзможно е те да не знаят собственика или името на човека, на когото е регистрирана колата. Трябва да има възможност полицията да позвъни, да алармира, дори да бъде съставен акт.
;

Ние също потърсихме отговор от МВР. Те ни съобщиха по телефона, че все още не могат да открият собственика на превозното средство. От Общинска полиция още в събота са посетили адреса и са установили, че има още коли, които са в нарушение и са паркирани неправилно. Обясниха ни, че по тази причина няма как да преместят автомобила, който е в нарушение, защото се намира между други коли. Процедурата е задействана, но няма определен срок за нейното изпълнение, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Диляна Тодорова: Ето тя сега се задейства. Може би от вибрации, може би от колите, които минават. Виждате улицата е еднопосочна. Тя е много малка, вибрациите веднага се усещат.
;

Според Наредба номер 1 за обществения ред на територията на Столична община се забранява безконтролното включване на алармени системи. Институциите обещаха, че ще се проведе акция, при която ще изчистят всички неправилно паркирани коли на улица "Димитър Хаджикоцев". Но кога ще стане това? Те не се ангажираха със срокове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще ремонтират проблемния участък по линията на трамвай 7
Ще ремонтират проблемния участък по линията на трамвай 7
Менда Стоянова: През 2018 г. ще увеличим учителските заплати с още 20-25%
Менда Стоянова: През 2018 г. ще увеличим учителските заплати с още 20-25%