НОВИНИ

Коледни елхички, закичени с ябълки, ще зарадват обитателите на зоопарка в Добрич

Обитателите на Центъра за защита на природата и животните в Добрич ще бъдат зарадвани за Коледа с елхички, закичени с ябълки.

коледни елхички закичени ябълки зарадват обитателите зоопарка добрич
bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 06.12.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Плодовете са дарение от овощна градина край града, а на забавата на 23 декември за украсяване на дръвчетата са поканени всички деца в Добрич, съобщи на БТА директорът на центъра Севдалина Венкова. По думите й повечето обитатели - от понитата до кенгурата, с изключение на пеликаните и щъркелите, обичат сладкия плод. Ябълките ще изобилстват в менюто на животните за празниците.

От "празничния купон" ще отсъства мечката Берна, която вече спи зимен сън и нищо не хапва. Мецаната - дарение от зоопарка "Делхьолцли" в Берн, Швейцария, разполага с "къща" с басейн и голям двор, но трета година зимува в дупка, която сама си е изкопала, разказа директорът на зоопарка. Партньорът на Берна - Костадин, още бодърства и пази мечешкия дом.

Центърът за защита на природата и животните тази година посреща празниците с повече обитатели. Към "общността" са се присъединили три птици от вида нанду, две кенгура и шотландско магаренце, чиято собственичка - живяла в добричко село, се е завърнала във Великобритания.

Зоопаркът отново апелира гражданите да не изхвърлят след празниците Коледните елхички на боклука, а да ги занесат в центъра, защото са голямо лакомство за животните.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е създаден по българо-швейцарски проект и с подкрепата на дарители от Швейцария. Над 120 животни - повечето характерни за нашите географски ширини, обитават 160 декара с естествена растителност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест заради задръстванията на Околовръстното
Протест заради задръстванията на Околовръстното
От специалния ни пратеник: САЩ ще разположат 6000 войници в Европа
От специалния ни пратеник: САЩ ще разположат 6000 войници в Европа