НОВИНИ

Командоси пробват прототипи за стената на Тръмп по границата с Мексико

Военни от специалните сили във Флорида и специални екипи на Американската митническа и гранична защита (USCBP) прекараха три седмици, опитвайки се да разрушат и преодолеят осем прототипа на стената, предложена от президента Доналд Тръмп да охранява границата с Мексико срещу мигранти. На полигон в Сан Диего спецовете били въоръжени с винтоверти, триони, факли и други инструменти и средства за катерене. Техните опити показали, че внушителната височина на прототипите на стената би трябвало да спре пресичащите граничната линия.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:12, 20.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света
командоси пробват прототипи стената тръмп границата мексико

В доклад на USCBP за тестовете са изредени силните страни и недостатъците на всеки проект, но не определен победител сред осемте прототипа, макар че стоманените бариери, през които може да се вижда, и над които има бетон, са посочени като най-добър цялостен дизайн.

Докладът препоръчва комбиниране на елементи от всеки, в зависимост от терена.

Карлос Диас, говорител на митниците и граничната защита, заяви, че става дума все още за "тестова фаза" и че резултатите се оценяват. Той каза, че съчетаването на елементи от различни прототипи, вместо да се излъчи победител, е в съответствие с предходните изявления на официални лица. Той отбеляза, че агенцията е заявила, че минималната височина от 5 метра ще бъде ключова характеристика.

Изпълнителите получиха между 300 000 - 500 000 долара за всеки прототип. Прототипите бяха построени миналата есен. Четири бяха бетонни и четири бяха направени от други материали. По-високите бариери несъмнено са по-ефективни, но дали разходите са оправдани ще бъде обсъдено. Добре обучените проверяващи са се опитвали да преодолеят прототипи с височина от 5 - 6 м. При изкачването нямат проблеми, но след това имат нужда от помощ. Командосите изразили опасения за безопасността, свързани със слизането от височина 10 м.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Многохилядни протести в Румъния тази вечер
​Многохилядни протести в Румъния тази вечер
Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна на гара Бяла
Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна на гара Бяла