НОВИНИ

Коментари в гръцките медии за контраблокадата по границата

Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще се срещне в Атина с протестиращи фермери. Очакванията от поредната серия преговори не са големи, а земеделците в различните райони на страната обикновено решават отделно как да процедират. Гръцките медии днес коментират българските реакции за блокадите по границата с Гърция.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, БНР
18:26, 20.02.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Протестите на фермерите продължава да е водеща новина в Гърция. Всеки ден ситуацията се променя, а от там и информациите, къде отварят и къде затварят тракторите. Контраблокадата от българска страна е основен щрих в трудната обстановка. Всички медии съобщават подробно и за опитите на българския министър на транспорта да овладее напрежението.

С възмущение, но без коментар се цитира министър Московски, че „гръцките власти не могат да приберат 50 пияни фермери“.

Печатните издания на „Прото тема“,“Алфапрез“,“Топнюз“ излизат със заглавия“Хаос на Промахон“,“Засилва се конфликта с България“ и „Българска контраблокада“.


;

Телевизия „Скай“ съобщи за „Предизвикателни изказвания на българския премиер“ за думите:“Гърция не е работеща държава“.

Телевизия „Стар“ коментира контраблокадата под заглавие “Нападки на българския премиер към Гърция по повод затворените граници“.

В репортаж от Промахон за телевизия Мега“ фермерите обясниха,че не могат да вдигнат блокадата само на едно място, защото това ще е краят на всички протести. Един пробив означава капитулация пред правителството, поясняват протестиращите.

Все пак има светлина в тунела – в понеделник премиерът Ципрас ще се срещне с фермерите с надежда да се постигне споразумание и да се прекрати агонията от блокади, трактори и напрежение.

Дотогава българските шофьори остават невинни пленници в чужда война.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провал на преговорите, блокадата по границата с Гърция остава
Провал на преговорите, блокадата по границата с Гърция остава
За Илия Добрев
За Илия Добрев