НОВИНИ

Комисар Николов: И този сезон в курортите ще има професионални пожарникари

Ръководството на пожарната ще обсъди с министъра на туризма варианти за пожарните служби в Боровец и Пампорово. Те са предвидени за закриване, но вероятно този сезон в курортите ще има професионални пожарникари. Това съобщи в студиото на "Денят започва" директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
08:25, 16.10.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Намеренията за закриване на двете пожарни служби и 10 участъка в страната станаха повод за протест на огнеборците. Предвижда се населените места, които ще останат без професионални пожарникари да се обслужват от доброволци.

Николай Николов обясни, че мярката се налага, заради бюджета и изискането във всеки пожарен екип да има по трима огнеборци. По думите му, в системата има недостиг, въпреки че в последните 2 години са назначени над 520 пожарникари. Николов уточни, че след закриването на 10-те участъка и двете пожарни служби съкращения няма да има.

Главен комисар Николай Николов - директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": "Ще преструктурираме наличния състав. Никой няма да бъде уволнен от тези пожарни служби. Напротив, ще разглеждаме всеки отделен случай. А ще ви кажа точно число на хора, които ще получат предложение да пътуват между 20 и 60 километра, седем пъти в месеца и то така, че да ги комбинираме по двама или по трима. Разходите за път да не са повече от 70-80 лева на месец. И голяма част от тях и ще ги поемем."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивските археолози с нови ценни находки от Небет тепе
Пловдивските археолози с нови ценни находки от Небет тепе
Ген. Константин Попов: В Бюджет 2018 ще има средства за нови изтребители
Ген. Константин Попов: В Бюджет 2018 ще има средства за нови изтребители