НОВИНИ

Конгресът на БСП ограничи до три мандатите на депутатите от партията

Конгресът на БСП прие, че кандидати за народни представители не могат да бъдат социалисти, които са били 12 години /три пълни мандата/ депутати, съобщиха участници в заседанието. Това ограничение няма да се отнася за председателя на БСП. В момента на закрито заседание делегатите на 49-ия Конгрес на БСП гласуват проекта на нов устав на партията.

bnt avatar logo
от БТА
13:56, 05.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
конгресът бсп ограничи три мандатите депутатите партията

Преди това беше прието председателят на БСП да се избира чрез пряк вътрешнопартиен избор. Изборът ще се счита за редовен, ако в него са участвали повече от половината от членовете на БСП. Сред депутатите от левицата с повече от три пълни мандата в парламента са Георги Божинов, Михаил Миков, Янаки Стоилов. Според новите правила в устава те няма да могат да се кандидатират за народни представители.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова благодари на делегатите на конгреса за мъдростта и разумните решения. Доказахме отново, че сме единствената партия, която стои близо до хората, чухме желанието им за промяна и я започваме от себе си, каза Нинова в края на заседанието на 49-ия Конгрес на партията в НДК. Но това е само първата стъпка, предстои ни втора, по-голяма и по-сериозна, а тя е заедно с народа си да променим България, добави тя. Вярвам, че можем да го направим, каза председателят на БСП и пожела: "На добър час и на работа! Успех!".

На заседанието на 49-тия Конгрес на партията днес беше приет нов устав на БСП, в който беше записано, че председателят на партията се избира чрез пряк вътрешнопартиен избор и кандидати за народни представители не могат да бъдат социалисти, които са били 12 години депутати. Вчера делегатите одобриха предизборната платформа и коалиционната рамка на БСП за предстоящите парламентарни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ: Да се възстановят трудовите войски като превенция на битовата престъпност
АБВ: Да се възстановят трудовите войски като превенция на битовата престъпност
Бойко Борисов представи управленската програма на ГЕРБ пред активисти от Пловдив
Бойко Борисов представи управленската програма на ГЕРБ пред активисти от Пловдив