НОВИНИ

Контрабандна валута е конфискувана на "Капитан Андреево"

Инспектори от митническия пункт "Капитан Андреево" иззеха недекларирани 82 230 евро. Контрабандната валута е открита при щателна митническа проверка на лек автомобил с чуждестранна регистрация, който е пътувал от България за Турция. Това съобщават от пресцентъра на агенцията "Митници".

bnt avatar logo
от БТА
16:17, 25.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
контрабандна валута конфискувана капитан андреево

Колата била управлявана от чуждестранен гражданин, придружаван от двама пътници, също чужденци. На митнически пункт "Капитан Андреево" и тримата заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.
При проверката митническите служители открили 70 530 евро в купюри по 50, 100 и 500 евро, укрити в кожена чанта под предната седалка на автомобила и в куфарче, собственост на единия от пътниците. Още 11 700 евро били открити в джобове по дрехите на втория пътник в колата.
И двамата нарушители не са дали логични обяснения за валутата, посочват от пресцентъра.
Срещу нарушителя, опитал да пренесе 70 530 евро, е образувано досъдебно производство по описа на митницата в Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Районната прокуратура в Свиленград. Вторият нарушител е санкциониран с акт по Закона за митниците и Валутния закон.
Недекларираната валута от общо 82 230 евро, с левова равностойност 160 829 лева, е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Работата по случая продължава, допълват от агенцията "Митници".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Върнаха маска на Археологическия музей в Пловдив след акция на ГДБОП
Върнаха маска на Археологическия музей в Пловдив след акция на ГДБОП
Борисов: За бежанците харчим в пъти повече, отколкото за българските пенсионери
Борисов: За бежанците харчим в пъти повече, отколкото за българските пенсионери