НОВИНИ

Концептуална изложба с 3D постери

Младата авторка Радосвета Димитрова – абсолвентка в Академията за музикално и танцово изкуство, представи за първи път в Пловдив концептуална изложба с 3 Д постери. И както е прието да се случва в концептуалното изкуство – водеща е идеята, а творецът е само неин посредник. В случая концепцията на Радосвета е формулирана в кратки изречения, изписани на английски език.

bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 20.05.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още
Радосвета Димитрова
“ Това е една нова изложба, която не е живопис, не е графика, но има елементи от изкуството. Изкуството стои на предна позиция. Това е 3Д, но ако ти нямаш усет за изкуството, няма как да го пресъздадеш. 3Д вече се използва в анимацията, в новата филмова индустрия, във видеоигрите и тези ефекти, тези сенки – това всичко е благодарение на новите технологии – 3Д и 2Д, както е текста. Хората, които се интересуват от изкуство, младото поколение особено – те ще разберат, защото концепцията стои в основата на всичко. Аз искам да покажа, че може да се създаде нещо ново и интересно и то може да стимулира младите хора да се развиват в тази сфера, защото мултимедия и пиар е нещо ново, интересно и дава възможност на младите да се развиват в този професионален план”.

Доброто и злото, любовта и самотата, ранимостта и безгрижието – са теми, които вълнуват Радосвета Димитрова и тя с охота ги споделя с публиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха Дионисий от Св. Александър Невски
Освободиха Дионисий от "Св. Александър Невски"
ГЕРБ не са обсъждала името на Ирина Бокова за кандидат-президент
ГЕРБ не са обсъждала името на Ирина Бокова за кандидат-президент