НОВИНИ

Кой и защо краде от кърпите на "Уимбълдън"?

Броени дни остават до края на тазгодишното издание на тенис турнира "Уимбълдън". В него изненадите бяха много - както отпадането на голяма част от фаворитите за спечелването на надпреварата, така и промяна на една от традициите, а именно и специалните кърпи за Уимбълдън.

bnt avatar logo
от Радина Жекова
18:35, 14.07.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света
краде кърпите уимбълдън

Колко струва една кърпа, при това потна? Оказва се, че много, ако е една от онези над 4 000 кърпи, изработени специално за Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Всяка година, оргатизаторите изработват повече от 2 000 за мъжете и още толкова за жените, а накрая биват върнати едва една шеста от тях. Кърпите са със специален дизайн, 100 процента памук и са били в ръцете на най-добрите тенисисти в света, което ги прави безценни за всички върли почитатели на този спорт.

В края на миналото издание на Уимбълдън Новак Джокович призна, че понякога успява да смотае по две кърпи на мач, които са специално за приятелите му.

Бившата номер 1 при жените Серена Уилямс също не остава по-назад. Американката, която в момента очаква първото си дете, разказва, че пази кърпи отпреди 20 години, чиито уникален дизайн и история се търгуват на много високи цени на черния пазар.

Организаторите на турнира признават, че загубите им от ежегодното крадене на кърпи надвишават 160 000 долара. затова от тази година всички млади тенисисти получават обикновени бели кърпи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военноморското училище във Варна с нов изследователски катер
Военноморското училище във Варна с нов изследователски катер
Церемонии в Ница в памет на жертвите от терористичния акт
Церемонии в Ница в памет на жертвите от терористичния акт