НОВИНИ

Крадци разграбват бивше военно поделение във Варна

Крадци разграбват бившето поделение на Строителни войски във варненския квартал "Владислав Варненчик". Те влизат с каруци и автомобили и изнасят дограма, желязо, кабели и оборудване от помещенията.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
16:40, 22.10.2019
5664
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Във военното поделение има няколко сгради, които привличат крадците. Живеещи в съседство са притеснени, че постройките са в лошо състояние, може да се срутят и да има пострадали.

Димо Димов, съсед : Наблюдавам как поделението се разграбва системно. Сложиха колове, в последствие се разграбиха, влизат всякакви хора тука. То е безконтролно, както виждате няма никаква ограда, всеки влиза, взема си каквото му трябва.

Военното поделение е закрито отдавна, а от няколко години не се охранява. През 2016-та държавата прехвърля имота на Община Варна, която не може да го ползва за търговски цели.

Стоян Пасев, областен управител на Варна: Идеята беше да се правят социални дейности. Едната от сградите, доколкото знам, е проектирана вече, говорим за реставрация на съществуваща сграда, тъй като се оказа, че бетонните конструкции са здрави.

От Община Варна заявиха, че най-голямата сграда в поделението, която е на три етажа, ще бъде използвана за социални дейности и вече е възложено проектиране за преустройството ѝ. Пространството около нея ще бъде облагородено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна вандалска проява срещу паметника на Альоша в Пловдив
Поредна вандалска проява срещу паметника на Альоша в Пловдив
Роднини на убит на пътя на протест, искат справедливост
Роднини на убит на пътя на протест, искат справедливост